Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

 

Sokat gondolkodtam, hogyan is mutassam be ezt a webáruházat a nagyközönségnek, hogyan lehetne egy rövidke leírásban bemutatni azt a sok mindent, amit képviselni igyekszik, vagy miként érzékeltethetném azt a hatalmas munkát, amelyet belefektettünk a megvalósításába. Végül arra jutottam, hogy csak egyszerűen megosztom a gondolataimat, és elmesélem, hogyan is jutottunk el idáig. Ez „A Mi Családunk” története.

Bármennyire közhelynek tűnik is, azt kell mondjam, hogy minden egy régóta dédelgetett álommal kezdődött, egy álommal, amelyben egyáltalán nem szerepelt egy webáruház üzemeltetése. Én könyvet, pontosabban egy mesekönyvet szerettem volna írni.

Az évek során arra jutottam, hogy a világon minden fejlődést, valamilyen formában, az elégedetlenség szül. Így volt ez az én esetemben is. Mindig is tudtam, azt szeretném, hogy a gyermekeim megszeressék a könyvek, a mesék világát. Talán azért is volt ez határozott célom, mert számomra az olvasás igazi kikapcsolódás és feltöltődés.

Az évek alatt rengeteget olvastam nekik, de valahogy mindig elégedetlen voltam, ezért rendszeresen átfogalmaztam a meséket. Egyszerűen nem éreztem megfelelőnek az azokban alkalmazott kommunikációs technikákat, a szereplők egymással folytatott párbeszédeit és a problémamegoldásokat.

Kamaszkorom óta olvasok gyermekneveléssel kapcsolatos könyveket. Mindig hittem, hogy a gyermekek nevelése, érzelmi gondozása is egyfajta képesség, amelyet fejlesztenünk kell. Ebben is folyamatosan változik a világ, új irányzatok, trendek jelennek meg. Hittem, hogy a könyvek által naprakész, modern tudásra tehetek szert. A tudás hatalom, szokták mondani. Én mégis úgy éreztem, hogy a sok-sok megszerzett tudás ellenére sem tudom megfelelően alkalmazni az újonnan szerzett ismereteimet. Bár a meséket át tudtam költeni, a valódi, gyakorlati alkalmazás stresszhelyzetben nem mindig volt könnyű, sokszor egyáltalán nem is sikerült. A szakmámból adódóan sokat foglalkoztam asszertív kommunikációs technikák elsajátításával is, mégis ezen a területen sem voltam teljes mértékben elégedett magammal.

Rájöttem, ahhoz, hogy készségszinten elsajátítsuk ezeket az ismereteket, az elméleti tudáson túl nagyon-nagyon sok gyakorlásra van szükség. Hosszú időn keresztül naponta kellene hallanunk példamondatokat ahhoz, hogy az alkalmazásuk rutinná váljon. E gondolat nyomán született meg A Mi Családunk-könyvsorozat ötlete. Szerencsére ma már szinte minden családban naponta olvasnak a gyerekeknek. Úgy gondoltam, hogy nagy segítség lenne egy olyan könyv, amely a mesék mellett gyakorlati útmutatót is ad a szülők kezébe, egy könyv, amelynek olvasása közben a szülőkbe „éghetne” egy újfajta kommunikációs minta, egy gyermekközpontú problémamegoldás, egyfajta játékos nevelési eszköztár.

Nem kisebb célom volt tehát, mint hogy segítsek azoknak a szülőknek, akik hasonló elvek mentén képzelik el a gyermekeik nevelését, és persze az is, hogy segítsek önmagamban is tudatosítani ezeket a gyakorlatokat. Ez az álom most megvalósulni látszik. A könyvekkel kapcsolatos munka az utolsó szakaszába lépett, és reményeim szerint 2021-ben megjelenik a sorozat első része. Rengeteg kézirat és félkész történet van a fejemben és a számítógépemen, így mertem nagyot álmodni, és rögtön egy mesekönyv-sorozatban gondolkodtam.

A könyvek értékesítési csatornájaként merült fel elsőként a webáruház létrehozásának gondolata, ez pedig hozta magával a további ötleteket és elképzeléseket.

A Metoo termékeit már ismertük, kipróbáltuk és megszerettük. A kisfiunk születése után szerettem volna őt is meglepni egy plüssel, hogy ne csak a nővére után megörökölt babák legyenek a játszótársai. Ekkor jöttem rá, hogy itthon szinte egyáltalán nem lehet kapni ezeket a termékeket. Hosszú hónapok munkájának eredményeképpen hivatalos forgalmazási lehetőséget kaptunk. Belevágtunk hát, de továbbra is úgy éreztük, hogy a fiúknak szánt plüssök száma korlátozott, így találtunk rá az Orange Toys termékeire, majd jöttek a további ötletek, és már nem volt megállás, beleszerettünk. Reméljük, Ti is így éreztek majd.

Tehát így született meg „A Mi Családunk” webáruház, amely furcsa módon jelen pillanatban még épp a névadó termékeket nem tartalmazza, de ami késik, nem múlik.

Addig is fogadják szeretettel a többi terméket és „A Mi Családunk” online shopot!

Dudás-Bartyik házaspár

Bartyik Nóra (író) és Dudás Béla (vállalkozó)

 

 

Az oldal tetejére