Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit a márkáról tudni érdemes: SCHLEICH

Amit a márkáról tudni érdemes: SCHLEICH

Amit a márkáról tudni érdemes: SCHLEICH

Olvasási idő: 5 perc

 

A Schleich márka története 1935-ben kezdődött, amikor Friedrich Schleich megalapította családi vállalkozását. A márkanév tehát az alapító családnevéből származik. A megalapításkor drótból és fából készült, flexibilis babák alkották a Schleich termékportfólióját.

A ma ismert állatfigurák gyártása csak 1957-ben kezdődött, azonban az 1980-as évekre ez vált a vállalat fő tevékenységévé. A cég a kezdetektől tudatosan alakította filozófiáját, amely a magas minőségen túl a minél élethűbb figurák megalkotásán alapult.

A vonatkozó minőségbiztosítási előírások betartása mellett a német precizitás is garanciát jelent a kiváló minőségre. Az aprólékosan kidolgozott figurák egytől egyig kézzel festettek, így minden darab egyedi és megismételhetetlen, rendkívül élethűen bemutatva az állatok természetben is megfigyelhető vonásait.

A márka és az egyre szélesedő termékkör sikere a 80-as évek óta töretlen. Mára a Schleich Németország egyik legnagyobb játékgyára lett, és nemzetközi sikere révén közel ötven országban kaphatóak a termékei. A hatszáz különböző játékra duzzadt portfólióból világszerte évente több mint ötvenmillió darabot adnak el. Ez a szám közel száznegyvenezer eladást jelent naponta. Nem csoda, hogy kedvenccé váltak a világ legnagyobb országaiban is, hiszen ezek az állatfigurák tényleg a természetben élő megfelelőik élethű másai.


 

A Schleich a háziállatok mellett a vadon élő és víziállatok végeláthatatlan sorát készítette el az elmúlt évtizedekben. Még a kisfiúk körében igen nagy népszerűségnek örvendő dinoszauruszok is helyet kaptak a legújabb kollekcióban.

A tervezőket a természet inspirálja, de igyekeznek mindig valami újdonsággal is előrukkolni. A termékek gyártásának első lépése a tervek megrajzolása, majd ezek után kerülnek kiöntésre az első viaszfigurák. Az így kapott modell egy minőség-ellenőrző folyamaton megy keresztül, miután pedig a szakértők jóváhagyták, következhet az alapfestés, végezetül pedig a festést kézzel finomítják a legmagasabb minőség elérése érdekében, ezzel téve teljesen egyedivé a Schleich figuráit. A tervezés és a gyártósablonok elkészítése még mindig Németországban zajlik, azonban a festést már sok esetben a kínai precizitásra és gyorsaságra bízzák.

 

Az alábbi videóban a szülők megismerkedhetnek a teljes technológiai folyamattal (angol nyelven): Youtube videó.

 

A Schleich-reklámok szlogenje: „Adjon egy gyermek kezébe egy Schleich játékot, és meglátja, valami varázslatos fog történni.” És valóban, a kreatív játék legjobb módja a szerepjáték.

 

A logó alatt mindenhol megjelenő jelmondatuk – „The world in your hands” – mutatja, hogy a Schleich figuráival a gyermekek kezébe adják az egész világot, bárhol és bármikor gyakorlatilag bármit eljátszhatnak ezekkel a játékokkal, hisz „a világ egy nagy játszótér”. Függetlenül attól, hol él, vagy milyen nyelvet beszél a gyermek, a Schleich egyet jelent az önfeledt játékkal, amelyhez nincs szükség használati utasításra.

 

Alapvető filozófiájuk, hogy „a gyermek a legértékesebb ajándék a világon”, ezért gyártóként felelősségüknek tartják a minőségi kivitelezést.

 

Nem véletlen tehát, hogy mi is szerettük volna termékeink között tudni a Schleich állatait, hiszen saját gyermekeink is hatalmas rajongók.

 

A Schleich játékokat ide kattintva megvásárolhatja a webshopban.

 

 

Bartyik Nóra

 

 

Az oldal tetejére